Tapeter med sporttema

Lilleby fotbollstapet från Boråstapeter
Bilden på denna fina fotbollstapet är lånad från Boråstapeter. Tapeten heter Lilleby 2681 och kan köpas på Boråstapeter.se

Jag skrev ju tidigare i bloggen att jag skulle tapetsera upp Zlatan och Erik Hamrén i vardagsrummet om Sverige tar sig till bronsmatch i EM. Snart börjar ju Sommar-OS också, denna gång är det Rio de Janeiro i Brasilien som är värd för evenemanget trots utbrottet av Zika-viruset.

En kompis frågade mig om jag också skulle tapetsera upp de svenska OS-medaljörerna om Sverige sammanlagt tar mer än sju medaljer under Rio-OS. Hon visade mig en artikel med en prognos över hur många medaljer de svenska atleterna och idrottarna skulle ta hem denna gång. Enligt statistiken skulle det bli sex stycken, så hon tyckte att fler än sju kunde vara en rimlig gräns.

Tyvärr vågar jag nog inte lova något! Även om jag skulle älska att Sverige tog mer än sju OS-medaljer så vågar jag inte riskera att behöva täcka hela hemmet med idrottsprofiler. Tänk om EM och OS går bra? Då finns knappt plats för alla. Jag får hålla tummarna på traditionellt vis istället för de blågula damerna och herrarna i OS.

Vilka grenar kommer ni titta på under OS? Jag kommer försöka kolla så mycket som möjligt, men jag kommer absolut att se de flesta friidrottsgrenar och fotbollen. Av erfarenhet vet jag ju att det kan vara svårt att pussla ihop alla tävlingar så att man hinner se alla, men jag ska förbereda mig noga och hålla koll på när de olika grenarna avgörs, till exempel genom att hålla koll på den här sidan.

Hyfsad koll har jag däremot på sportiga tapeter. Det finns visserligen inga med de svenska OS-hjältarna (fototapeter ej inräknat) men en hel del andra fina tapeter med sportmotiv.

Hos Boråstapeter finns en fin fotbollstapet, något av en favorit faktiskt. Mönstret utgörs av tecknade fotbollsspelare i rörelse och den finns antingen med beige eller vit botten. Tapeten heter Lilleby 2681 och kostar runt 660 kr per rulle.

Här nedan tänkte jag tipsa om lite fler tapeter utifrån sportkategori:

Bollsporter

Fotboll – Lilleby 2681, Borås
Fotboll – Kompis no 2, Kompistapeter
Basket – Boys & girls 5, Intrade
Golf, kricket med mera – University of Oxford, Carma
Golf (vintage), Golfing, Lewis & Wood

Cykel

BMX – Les Aventures, Lutèce

Motorsport

Formel 1-bård – Cool Kids, Intrade
Speedway – Boys & girls 5, Intrade
Racerbilar och motorcyklar, Kompis no 2, Kompistapeter

Vattensport

Kanot, paddling – University of Oxford, Carma
Segelbåt, The yacht club, Carma
Segelbåt, Marina, Casadeco

Hästsport

Hästar, Collette, Studio Sandberg
Hästsport, Hipodromo, Gaston y Daniela
Hästar, Equus, Lewis & Wood
Hästtävling och utrustning, Gymkhana, Hibou Home

Detta var några förslag och tips på tapeter på temat sport. En del passar bäst i barnrum, andra funkar kanske bäst i de vuxnas rum. Som du ser saknas det en del sporter i listan, det är rätt ont om tapeter med ishockeyspelare, tennisspelare, friidrottare med mera. Jag har naturligtvis inte koll på alla sporttapeter så jag kan ha missat en del också, men jag tror det är rätt tunnsått med den här typen av tapeter, det är i alla fall min upplevelse.

Vill man ha en tapet med ett sportmotiv som är svårt att hitta så kan man vända sig till en butik som säljer fototapeter och se vad de har att erbjuda. Ofta har de ett betydligt intressantare sortiment inom sportkategorin än de vanliga tapetaffärerna.