Svårigheterna med att ha ett tapetintresse

 

fin tapet

Det här problemet kanske inte så många av er känner igen. Men om det är någonstans jag borde kunna hitta någon med liknande bekymmer så är det förmodligen via en blogg om tapeter. Det är nämligen såhär att det är inte alldeles enkelt att ha ett tapetintresse, i dag tänkte jag berätta varför och efterlysa tips på lösningar!

1. Man kan inte ha alla tapeter man tycker är snygga. Man har bara ett begränsat antal väggar hemma och dessutom kan man inte blanda tapeter hipp som happ om man inte vill att hemmet ska kännas som lustiga huset. Alltså måste man välja vilka tapeter man ska ha och inte ha, vilket naturligtvis är jättesvårt när det finns så många fina tapeter.

2. Det kommer nya tapeter med jämna mellanrum. Nya tapeter som är supersnygga och som man bara måsta ha! Då får man antingen tapetsera om eller köpa och lägga på lagring, två saker som bäddar för problem eftersom det är dyrt att köpa nya tapeter och utrymmeskrävande att lagra dem för kommande behov.

3. Man vill spara en rulle av varje tapet man gillar så att man har ett minne av tapeten även efter att man tapetserat om.

Här ovan är alltså tre anledningar till varför det är problematiskt att älska tapeter. Jag har försökt allt möjligt för att bromsa ha-begäret. Jag har sparat ner bilder på datorn på tapeter jag tycker om i hopp om att jag ska kunna ha en digital tapetsamling istället för en fysisk, det funkade inte. En annan sak jag provat är att bara spara små tapetbitar istället för hela rullar av överblivna tapeter, det funkade inte heller. Så nu undrar jag om någon av er där ute har något tips på hur man lyckas sluta samla på sig tapetrullar 🙂

En av mina största farhågor är att jag ska börja sakna en tapet jag rivit bort. Det är nog en av anledningarna till att jag vill försöka spara en tapetrulle av varje sort så att jag åtminstone kan tapetsera någonting med just den tapeten. För mig blir det som en liten trygghet att spara en rulle i reserv.

Men att gilla tapeter är naturligtvis inte en större börda än att fördelarna överväger nackdelarna. Jag får se så många fina mönster och skicklig design som gör mig alldeles lycklig. Dessutom får de mig att trivas alldeles utmärkt här hemma, de gör verkligen mitt hem till en trivsammare plats.