Fototapeter och EM

Foto på koala
En koala på väggen kanske?

Jag har ju skrivit en del om mönstrade tapeter men i dag tänkte jag skriva om en helt annan sort, nämligen fototapeter som blivit allt mer populärt.

Med en fototapet kan man få i princip vilket motiv man än vill ha, men den stora fördelen är att man kan göra riktigt personliga tapeter. Man kan till exempel använda sina egna foton eller egen design och sen få motivet tryckt och hemlevererat för tapetsering.

Ska man ha en fototapet med eget motiv måste bilden uppfylla vissa krav. Hos Tapetorama vill de till exempel att bilden ska ha en upplösning på minst 3000*2000 px. Men detta kan variera från butik till butik så var alltid noga med att läsa all information innan du gör din beställning så att tapeten blir bra.

Jag har faktiskt inte prövat på att göra en fototapet än. Lite konstigt kan tyckas med tanke på mitt stora tapetintresse, men det har aldrig blivit av. Kanske beror det på att jag inte har några bra fotografier att använda eller att jag inte har fallenhet för att designa saker. Annars hade jag ju kunnat designa något snyggt i vektorgrafik på datorn.

Tapet med EM-tema
Mönster att tapetsera väggarna med inför fotbolls-EM?

Någon gång ska jag dock testa på att göra en fototapet och med tanke på att det snart är EM så kanske jag ska passa på att ge ett galet löfte! Att om Sverige tar sig till bronsmatch eller längre så tapetserar jag en vägg här hemma med Zlatan. Eller nej, bättre kan jag! Om Sverige når en bronsmatch så sätter jag upp en tapet med Zlatan och en tapet med Hamrén som jag skällt så mycket på under hans år som förbundskapten.

Vad tror ni om Sveriges chanser att nå långt i EM? Behöver jag vara orolig över att behöva tapetsera upp Zlatan och Hamrén i vardagsrummet?

Enligt den här siten ser det dock inte så ljust ut för det svenska landslaget tyvärr, så risken är nog minimal att jag kommer behöva klicka hem någon fototapet. Men om så ändå blir fallet så ska jag ha en tapet där Zlatan gör det där cykelsparksmålet. I svartvitt ska den vara också.

Jag är dock öppen för ändringar 🙂 Om Zlatan gör ett snyggare mål under EM kan jag tänka mig att tapetsera upp det istället!

Kollade runt lite på utbudet av färdiga fototapeter hos tapetstore, de hade ingen tapet med Zlatan på. Kanske beror det på rättigheter, så om jag har tur blir jag räddad av något sådant om det nu skulle gå bra för de blågula herrarna i Frankrike! Men ett löfte är ett löfte, så blir det bronsmatch eller bättre så kommer en specialtapet sättas upp!